Retete Aperitive

Coltunasi cu branza oua a la gasconne lingua al bagnetto rosso vitello tonnato ardei copti cu sardele si oua cu ansoa panella ardei iuti marinati placint reteta


Aperitive


Coltunasi cu branza

Coltunasi cu branza

Se amesteca faina, sarea si ouale, apoi se toarna apa calda (aproximativ o canita). Se framanta pana nu se mai lipeste de maini, compozitia sa fie mai putin vartoasa decat la taiet...

Oua a la Gasconne

Oua a la Gasconne

Vinetele se curata de coaja si se taie in forma de rondele. Se sareaza si se lasa sa se scurga.Dupa ce si-au lasat apa, se sterg cu un servetel si se prajesc in ulei. Costita se ta...

Lingua al bagnetto rosso

Lingua al bagnetto rosso

Sosul se pregateste astfel: se toaca cu un cutit in forma de semiluna care se numeste "mezzaluna" 2 manunchiuri de patrunjel cu 5 catei de usturoi, un pic de ardei iute si cateva a...

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Se fierbe carnea, dupa care se lasa sa se raceasca si se taie felii subtiri. Feliile se pun pe un platou si deasupra se intinde bine crema facuta cu celelalte ingrediente (maioneza...

Ardei copti cu sardele si masline

Ardei copti cu sardele si masline

Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa li se scoata pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi ...

Oua cu ansoa

Oua cu ansoa

Se fierb ouale tari, se cojesc, apoi se taie in doua pe lungime. Se scot galbenusurile si se zdrobesc cu lingura, impreuna cu fileurile de ansoa, apoi se amesteca cu sare,piper, cu...

Panella

Panella

Puneti faina de naut in 2 litri de apa putin sarata intr-o cratita. Potriviti focul moderat si puneti cratita la fiert. Amestecati continuu cu o lingura de lemn in acelasi sens, pa...

Ardei iuti marinati

Ardei iuti marinati

Toate se feliaza si se amesteca cu o cana zahar,o cana otet din vin, 2 linguri sare,piper,ienibahar,coriandru,cuisoare,boabe mustar. Se amesteca din cand in cand doua zile,cu cat...

Placinta frantuzeasca cu ceapa

Placinta frantuzeasca cu ceapa

Faina, zaharul si sarea se pun intr-un lighenas, se amesteca si se face o gropita la mijloc. Se faramiteaza drojdia si se pune in ea, apoi se amesteca cu 0,8 litri de apa calduta. ...

Vinete cu mozzarella (sau telemea)

Vinete cu mozzarella (sau telemea)

Spalati rosiile, taiati-le capacul de sus, apoi taiati-le si pe ele in rondele, pe toa-ta suprafata lor. Puneti sa se incinga in tigaie o lingura de untdelemn si caliti feliile de ...

Omleta cu spanac

Omleta cu spanac

1. Se incinge o lingurita de ulei intr-o tigaie antiaderenta. Adaugam usturoiul si ceapa si le calim 2-3 minute. 2. Se pune spanacul peste ceapa si usturoi, se amesteca bine si ...

Frittata (omleta) cu dovlecei

Frittata (omleta) cu dovlecei

Intr-o tigaie, la foc moderat se pune jumatate din ulei, iar cand este destul de incins se pun dovleceii. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga usturoiul, patrunjelul, busuioc...

Omleta cladita cu 3 arome

Omleta cladita cu 3 arome

Coaceti ardeii si lasati-i sa se raceasca intr-o punga de plastic sau intr-o cratita cu capac. Spalati dovleceii, taiati-le extremitatile si dati-i pe o razatoare mijlocie. Curatat...

Polenta cu ou

Polenta cu ou

Se face o mamaliguta potrivita ca si consistenta, se pune intr-o tava, se netezeste cu o spatula si se lasa cateva ore. Stratul sa fie cam de 1,5 cm grosime. Se taie bucatele de 15...

1 >


trafic