Retete Mancaruri de post

Ciorba de varza ciorba de spanac ciorba de fasole verde bors de primavara bors de loboda supa-crema de praz supa de rosii cu fidea supa de legume supa de reteta


Mancaruri de post


Ciorba de varza

Morcovul si ceapa se curata, se dau pe razatoarea mare si se calesc in ulei. Apoi, se adauga 2 l de apa si se pune varza taiata fideluta. Dupa ce varza a fiert, se adauga rosiile t...

Ciorba de spanac

Spanacul se spala foarte bine si se scurge. Ceapa, morcovul, pastirnacul, patrunjelul se curata si se toaca marunt. Cartofii si rosiile se taie cubulete. Toate acestea se pun la fi...

Ciorba de fasole verde

Fasolea se curata de codite, se spala si se rupe bucatele. Ceapa si ardeii se curata, se taie marunt, morcovul se curata si se da pe razatoare. Fasolea se pune la fiert in 2 l de a...

Bors de primavara

Zarzavaturile se curata si se spala foarte bine. Ceapa si usturoiul tocate marunt impreuna cu orezul spalat in cateva ape si cartofii curatati, spalati si taiati cubulete se fierb ...

Bors de loboda

Loboda se spala in multe ape, se taie marunt si se pune la fiert in 2 l de apa, impreuna cu ceapa tocata marunt si cu orezul spalat. Dupa ce au fiert, se adauga borsul si uleiul si...

Supa-crema de praz

Ceapa, prazul si cartofii se curata, se spala si se taie marunt. Se fierb in 2 l de apa cu sare, se strecoara, se paseaza, se dau prin sita si se amesteca cu zeama. Se pun din nou ...

Supa de rosii cu fidea

Ceapa si ardeiul se curata, se toaca marunt si se calesc. Rosiile se spala, se dau pe razatoare si se adauga peste ceapa si ardei. Se fierb 10-15 minute, amestecindu-se continuu, s...

Supa de legume

Ceapa, morcovul, patrunjelul si varza se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei. Cand legumele s-au inmuiat, se adauga fasolea, fiarta separat, cartofii taiati cubu...

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se mereu. Zarzavaturile se curata, se dau pe razatoare si se fierb intr-un l...

Pilaf cu ciuperci

Se toaca ceapa marunt, se pune in tigaie si se caleste, se adauga ardeiul, telina, morcovul si ciupercile, rosiile si se calesc bine. Se adauga orezul si se mai caleste un pic. Se ...

Mazare cu marar

Ceapa se curata, se taie marunt, se caleste in ulei. Se adauga mazarea spalata si apa cit sa o acopere si se lasa la fiert. Dupa ce a fiert, se adauga faina, bulionul, se potrivest...

Dovlecei cu masline

Dovleceii (in coaja) se spala, se sterg si se taie in felii de 1 cm grosime. Se presara cu zeama de lamaie, sare si piper, se trec prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele...

Tocanita de ceapa

Tocanita de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste impreuna cu morcovul ras si cu boiaua. Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga rosiile taiate marunt, otetul, zaharul, sarea, piperul si se...

Conopida sote

Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si pip...

1 >


trafic