Retete Din alte tari, Retete straine

Rata lacuita sos de soia orez cu miere orez chinezesc orez a la canton jumari dulci vinete umplute pui cu sos picant bulete de carne peste cu orez omleta reteta


Din alte tari, Retete straine


Rata lacuita

Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea intr-o cratita in car...

Sos de soia

Cu ajutorul acestei retete nu se va putea gati un sos de soia, asa cum este el pregatit in tara sa de bastina, ci un sos cu un gust asemanator, care se serveste ca o garnitura la a...

Orez cu miere

Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge orezul de apa si se pu...

Orez chinezesc

Se spala orezul in cateva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si se mai adauga si sare. Se lasa la foc iute, dar dupa ce a ...

Orez a la Canton

Se fierbe orez ul in apa sarata, cu cateva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercile si ceapa se taie f...

Jumari dulci

Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amestecat cu smantana, za...

Vinete umplute

Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vinata in jumatate, in lungime. Se scoate miezul, se toaca, amestecindu-l apoi cu cepele tocate marunt, sarea, piperul. ...

Pui cu sos picant

Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cand sunt pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si cepele, se toarna supa, sarea...

Bulete de carne

Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, pi perul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulele de marimea unei prune, care se dau p...

Peste cu orez

Intr-o cratita cu unt topit se pun slanina taiata in bucatele si cepele tocate marunt. Indata ce incep sa capete o culoare aurie, se pune peste pestele taiat bucatele potrivite.Ace...

Omleta indiana

Se taie rosiile in cubulete mai mari si cepele in rondele apoi se pun la fiert in supa clocotita. Se adauga sare, piper, sofran, coriandru. Se lasa sa fiarba cca 10 minute, apoi se...

Salata de conopida

Conopida fiarta se rupe in bucatele si se amesteca cu morcovii cruzi rasi, apoi cu uleiul, zeama de lamaie, sarea, zaharul si verdeata tocata. Se poate adauga ceapa tocata sau in l...

Salata de spanac

Spanacul se spala in citave ape, se scurge, apoi se taie fideluta. Se amesteca bine cu ulei, zeama de lamaie, hrean, ceapa si verdeata tocata. Se garniseste cu ridichi si oua fiert...

Supa de iaurt

Iaurtul se pune intr-un castron si se dilueaza cu laptele. Castravetele taiat in cubulete foarte mici se lasa putin sa se scurga de apa, apoi se pune peste iaurt. ...

1 >


trafic