Retete Bucatarie Lacto-Vegetariana

Smochine la desert capsuni cu crema de vanilie sufleu de mere cu gris papanasi prajiti portocale in pijama - in ciorba de cartofi supa de fasole cu sman reteta


Bucatarie Lacto-Vegetariana


Smochine la desert

Smochine la desert

Se taie smochinele cuburi mici, se toarna deasupra paharelul de lichior si coniacul. Se lasa sa stea 2 ore la gheata sa se imbibe bine. ...

Capsuni cu crema de vanilie

Capsuni cu crema de vanilie

Se aseaza pe fundul platoului de servit un strat de capsuni sau de zmeura prasarat cu zahar pudra. Deasupra se pun cateva suvite subtiri de migdale prajite in cuptor. Apoi se aseaz...

Sufleu de mere cu gris

Sufleu de mere cu gris

Se prajeste grisul in untul incins, se stinge cu laptele fierbinte indulcit, la care se adauga coaja rasa de lamaie si putina sare. Merele taiate felii, se pudreaza cu zahar si se ...

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Se freaca bine branza cu galbenusurile, se adauga faina, sarea si albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se formeaza galuste lunguiete care se turtesc putin. S...

Portocale in pijama - in aluat de clatite

Se curata portocalele de coaja galbena si de pielita alba, se taie felii, se scot simburii, se preasara cu putin zahar pudra si se stropesc cu cateva picaturi d e zeama de lamaie. ...

Ciorba de cartofi

Ciorba de cartofi

Se curata zarzavatul, se spala si se da pe razatoarea de zarzavat. Se prajeste usor in unt sau ulei, adaugind si faina. Se toarna apa, se adauga cartofii taiati cuburi nu prea mari...

Supa de fasole cu smantana

Supa de fasole cu smantana

Se pun la fiert morcovul, patrunjelul si ceapa taiate ca fideaua, fasolea taiata bucatele si cartofii taiati cuburi. Dupa ce dau cateva clocote, se adauga rosiile curatate de pieli...

Supa de rosii cu zarzavaturi

Supa de rosii cu zarzavaturi

Se spala rosiile, se taie si se pun la fiert cu jumatate din cantitatea de apa. Cand s-au inmuiat, se trec prin sita. Morcovul, patrunjelul, ceapa, date pe razatoarea de zarzavat, ...

Supa de chimen

Supa de chimen

Zarzavaturile taiate ca taiteii se fierb cu chimenul. Cand au fiert se strecoara, se pune zeama din nou la foc adaugind faina foarte usor prajita in unt. Se sareaza. Se lasa sa mai...

Ciorba de varza dulce

Ciorba de varza dulce

Morcovul, patrunjelul si ceapa, curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se prajesc usor intr -o lingura de unt. Se adauga apa si se lasa sa fiarba 10-15 minute, apo...

Bors de urzici

Bors de urzici

Ceapa taiata marunt se inabusa putin in ulei sau unt, adaugind apoi faina, boiaua si sarea. Se toarna apa si, dupa ce da un clocot, se pune orezul si urzicile bine spalate, oparite...

Supa de conopida

Supa de conopida

E dau prin razatoare patrunjelul, morcovul si ceapa si se fierb in apa pina cand se inmoaie bine. Se strecoara zeama si se adauga faina, amestecata cu untul si cu putina zeama de z...

Bors de stevie

Bors de stevie

Ceapa si rosia taiata marunt se inabusa putin in unt sau in ulei. Se adauga apa si sarea. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga stevia si macrisul taiate subtiri, se lasa sa dea un...

Ciorba de salata

Ciorba de salata

Omleta din 4 oua si 4 linguri lapte, prajita in 2 lingurite unt sau ulei, sare. Zarzavaturile curatate si spalate se dau pe razatoarea de zarzavat si se pun la fiert cu apa 15-20 m...

1 >


trafic