Retete Speciale de sarbatori

Cozonaci foi de vanilie geta saratele cu smantana si cascaval placinta cu mere fursecuri cozonac simplu de craciun cu tort cu nuca salata de portocale sf reteta


Speciale de sarbatori


Cozonaci

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie dro jdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea de faina, se amesteca...

Foi de vanilie Geta

Foi de vanilie Geta

Pentru foi: se bat ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta. Aluatul se imparte in 4 foi, care se vor coace pe fundul tavii Pentru crema: ga...

Saratele cu smantana si cascaval

Saratele cu smantana si cascaval

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor f...

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pina se omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l in frigider. Restul ...

Fursecuri

Fursecuri

Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozitiei. Puneti apoi fa...

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr -un vas adanc. Peste ea se toarna droj...

Tort cu nuca

Tort cu nuca

Frecati galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Adaugati pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lamaie, cacaua si la sf...

Salata de portocale

Salata de portocale

Curatati fructele de coaja, taiati merele, iar portocalele desfaceti-le in felii si aranjati -le in sa latiera. Puneti vinul intr - un ibric si clocotiti-l un minut impreuna cu zah...

Sfaraiala Dobrogeana

Sfaraiala Dobrogeana

Se taie maruntaiele + carnea, se sareaza si se lasa 1 ora. Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins in ceaun. Se pune ceapa si carnea la prajit si se rumen...

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofi noi in coaja copti la microgal

Cartofii se spala si se aseaza intr-un vas de microgal, se scurge de apa, acoperim cu capacul potrivit si introducem vasul in microgal. Coacem cartofii la temperatura cea mai mare ...

Cotlete de porc cu sos de vin

Cotlete de porc cu sos de vin

Bucata de cotlet se spala, se presara cu sare si piper, se lasa 10 -15 min., dupa care se aseaza intr-un vas potrivit de mare si se da la cuptor, la foc iute. Dupa circa 30 min. se...

Sarmalute

Sarmalute

Se desprind foile varza de pe capatana, se spala cu apa rece, se scot cotoarele, se aleg partile subtiri si se taie In bucati potrivite. Adevaratele sarmale moldovenesti sunt mici ...

Drob de miel

Drob de miel

Puneti intr-un vas apa cu putina sare si cand clocoteste adaugati maruntaiele de miel curatate, spalate si lasati-le sa fiarba 5-7 minute. Luati spuma, adaugati morcovul si patrunj...

Miel cu smantana

Miel cu smantana

Scoateti cu grija muschiul, spalati-l si tamponati-l cu un prosop foarte curat. Taiati-l apoi in felii groase, pe care le puneti in uleiul fierbinte. Cand carnea s -a albit, scoate...

1 >


trafic