Reteta Blinele

Reteta blinele, cum se prepara blinele, ingrediente necesare pentru blinele, retete din rusia gateste bucate delicioase dupa retete culinare simple si rapide


Blinele


869_1397145475 Blinele
869_1397145549 Blinele

Ingrediente

Faina de grau (200 grame), faina de secara (200 grame), drojdie (15 grame), oua (3), smantana (30 grame), unt (40 grame), sare.




Mod de preparare

Intr-o cratita se pune faina de grau, se face o gropita in mijloc in care se va pune drojdia dizolvata in apa calda. Totul se amesteca, dupa care se acopera cu un servet curat si se lasa la cald, aproape 2 ore; in acest timp, aluatul va trebui sa creasca inca o data cat a fost. Cand a crescut bine, se adauga faina de secara, galbenusurile cu ou, smantana, sarea si albusurile batute spuma. Se lasa apoi sa se odihneasca inca 20 de minute. Se incinge putin unt intr-o tigaie, se ia cu lingura din aluat si se prajesc clatite, mai groase decat cele obisnuite. Blinelele se servesc de obicei cu smantana si dulceata.


Rata lacuita

Se curata si se spala bobocul de rata, ungindu-l in interior cu miere - 1 lingura - si sare. Tot in interior se va pune crenguta de busuioc. Se aseaza pasarea i...

Sos de soia

Cu ajutorul acestei retete nu se va putea gati un sos de soia, asa cum este el pregatit in tara sa de bastina, ci un sos cu un gust asemanator, care se serveste...

Orez cu miere

Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge or...

Orez chinezesc

Se spala orezul in cateva ape. Se pune intr-o cratita si se adauga atita apa rece incit sa-l acopere cu cel mult 1 cm, si se mai adauga si sare. Se lasa la foc ...

Orez a la Canton

Se fierbe orez ul in apa sarata, cu cateva ore inainte de pregatirea mincarii. Dupa ce a fiert, se scurge si se spala cu apa rece. Cirnaciorii, sunca, ciupercil...

Jumari dulci

Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o craticioara se pune la fiert laptele amest...

Vinete umplute

Se spala vinetele, li se taie cotorul si se imparte fiecare vinata in jumatate, in lungime. Se scoate miezul, se toaca, amestecindu-l apoi cu cepele tocate maru...


trafic