Reteta Clafoutis de cirese

Reteta clafoutis de cirese, cum se prepara clafoutis de cirese, ingrediente necesare pentru clafoutis de cirese, retete budinci, dulciuri diverse gateste buc


Clafoutis de cirese


1119_1397399122 Clafoutis de cirese

Ingrediente

1 kg de cirese, 4 oua, 125 grame faina, 150 grame zahar tos, 30 cl de lapte, 25 grame unt sau margarina, 1 virf de cutit de sare, zahar pudra (pentru prezentare), aroma scortisoara sau zahar vanilat




Mod de preparare

Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de grame din zaharul tos deasupra cireselor. Separat se amesteca restul ingredientelor cu aroma aleasa (scortisoara ori un plic de zahar vanilat, dupa gustul bucataresei). Se varsa amestecul peste cirese si se introduce la cuptor (incalzit prealabil la 200 grade C - termostat 6/7), timp de 45 de minute.


Mod de servire

Se serveste la temperatura ambianta presarat cu zahar pudra deasupra


Reteta trimisa de Exotic Food

Prajitura napolitana cu ness

Prajitura napolitana cu ness

La bain marie se amesteca la foc mic ouale cu zaharul, apoi se pune cacaoa si ness-ul. Se fierbe pana se topeste zahrul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga m...

Prajitura Catalina

Prajitura Catalina

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi. Crema: Un plic budinca vanil...

Prajitura Maria

Prajitura Maria

Blat: Se amesteca bine toate ingredinetele. Se fac doua foi. Se coc pe fundul unei tavi la 180 grade celsius. Crema: Galbenusurile, zaharul si cele 4 lin...

Tavalita Beatrice

Tavalita Beatrice

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, cacaoa, apoi galbenusurile, apa, mirodeniile si faina. Se coace la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de ...

Prajitura Coriana

Prajitura Coriana

Blat Se bat albusurile apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si ma...

Prajitura Hilda

Prajitura Hilda

Se freaca zaharul cu galbenusurile si margarina pana se omogenozeaza si zaharul este topit. Se adauga apoi laptele si praful de copt stins cu putina zeama de l...

Galuste de orez prajite

Galuste de orez prajite

Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca ...


trafic