Reteta Foi de vanilie Geta

Reteta foi de vanilie geta, cum se prepara foi de vanilie geta, ingrediente necesare pentru foi de vanilie geta, retete dulciuri gateste bucate delicioase du


Foi de vanilie Geta


810_1397671591 Foi de vanilie Geta

Ingrediente

Foi:
2 oua
7lg zahar
7 lg ulei
7 lg lapte
300g biscuiti macinati
1 esenta de vanilie
Crema:
1 baton de vanilie
3 oua
300g zahar
2 plic zahar vanilat
4 lg faina
500ml lapte
300g gem
50g ciocolata




Mod de preparare

Pentru foi: se bat ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta.
Aluatul se imparte in 4 foi, care se vor coace pe fundul tavii
Pentru crema: galbenusurile se freaca cu zahar si se adauga faina, apoi amestecam cu lapte si batonul de vanilie.
Punem la foc mic pana se ingrosa, apoi o luam de pe foc.
Albusurile batute spuma cu zaharul vanilat se adauga peste crema cu lapte ,amestecand usor sa nu se taie.
Cand crema sa racit se umplu foile asa: un strat de crema, apoi gem, iar foaie.
Si tot asa pana la ultima.
Cu crema ramasa ungem prajitura pe deasupra si ornam cu ciocolata topita.


Mod de servire

Pofta buna!


Cozonaci

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie dro jdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea d...

Saratele cu smantana si cascaval

Saratele cu smantana si cascaval

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga res...

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pina se omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l ...

Fursecuri

Fursecuri

Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozi...

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr -un vas adanc. Pes...

Tort cu nuca

Tort cu nuca

Frecati galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Adaugati pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lam...

Salata de portocale

Salata de portocale

Curatati fructele de coaja, taiati merele, iar portocalele desfaceti-le in felii si aranjati -le in sa latiera. Puneti vinul intr - un ibric si clocotiti-l un m...


trafic