Reteta Galuste de orez prajite

Reteta galuste de orez prajite, cum se prepara galuste de orez prajite, ingrediente necesare pentru galuste de orez prajite, retete budinci, dulciuri diverse


Galuste de orez prajite


1118_1397661378 Galuste de orez prajite

Ingrediente

50 grame stafide, 2 linguri vin dulce, 750 ml lapte, 1/2 lingurita sare, 250 grame orez (cu bobul rotund), 1 portocala, 2 oua, 2 linguri unt, 1 lamaie, 70 grame zahar, 50 grame migdale zdrobite, 1 lingura faina, ulei (unt) pentru prajit, zahar farin pentru pudrat.




Mod de preparare

Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca la mamaliga pripita). Se lasa sa se umfle - la foc mic -, amestecand intruna, dupa care se pune deoparte sa se raceasca. Se rade coaja de portocala si de lamaie, si se incorporeaza in orez. Apoi se adauga galbenusurile, untul, 50 grame zahar, migdalele zdrobite si stafidele cu vin cu tot si se amesteca bine. Se bat albusurile spuma, se adauga 20 grame de zahar si faina si se incorporeaza in orez. Se incinge bine uleiul sau untul (la 170ยก), se ia cate-o lingura de orez (cat o galusca), se impinge cu o alta lingura in grasimea incinsa si se prajeste pana ce se rumeneste frumos. Galustele rumenite se scurg pe hartie absorbanta, se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar.


Reteta trimisa de Exotic Food

Prajitura napolitana cu ness

Prajitura napolitana cu ness

La bain marie se amesteca la foc mic ouale cu zaharul, apoi se pune cacaoa si ness-ul. Se fierbe pana se topeste zahrul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga m...

Prajitura Catalina

Prajitura Catalina

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi. Crema: Un plic budinca vanil...

Prajitura Maria

Prajitura Maria

Blat: Se amesteca bine toate ingredinetele. Se fac doua foi. Se coc pe fundul unei tavi la 180 grade celsius. Crema: Galbenusurile, zaharul si cele 4 lin...

Tavalita Beatrice

Tavalita Beatrice

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, cacaoa, apoi galbenusurile, apa, mirodeniile si faina. Se coace la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de ...

Prajitura Coriana

Prajitura Coriana

Blat Se bat albusurile apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si ma...

Prajitura Hilda

Prajitura Hilda

Se freaca zaharul cu galbenusurile si margarina pana se omogenozeaza si zaharul este topit. Se adauga apoi laptele si praful de copt stins cu putina zeama de l...

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese

Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de grame di...


trafic