Reteta Makluba

Reteta makluba, cum se prepara makluba, ingrediente necesare pentru makluba, retete mancaruri cu carne gateste bucate delicioase dupa retete culinare simple


Makluba


1063_1402566600 Makluba
1063_1402566607 Makluba

Ingrediente

Carne de pui, cartofi, vinete, conopida, orez, ceapa




Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de pui si cand apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pana puiul este moale. Separat se taie cartofii rondele la fel si vinetele si impreuna cu conopida desfacuta in bucati se prajeste bine in ulei. Cand sunt toate gata, se ia o oala mai mare in care se pune in ordinea urmatoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida si vinetele, iar orez. La urma se ia zeama in care a fiert puiul si se condimenteaza apoi se adauga peste ingrediente in oala, sa le acopere. Cand este fiert orezul si nu mai este apa se stinge focul.


Mod de servire

Se serveste calda, cu iaurt si salata


Reteta trimisa de Exotic Food

Friptura de vita cu morcovi si suc de portocale

Se spala morcovii, se curata, se taie felii subtiri si se calesc circa 3 minute in untul incins. Se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se dunstuiasca - cu capa...

Gratare de porc pane cu parmezan

Se bat ouale ca pentru omleta intr-o farfurie adanca, se sareaza, se pipereaza. intr-o alta farfurie adanca se amesteca pesmetul cu cascavalul ras. Se pune la i...

Piept de pui in stil Italian

Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de lamaie. Se intorc pe ambele parti ...

Rulada de carne cu oua

Feliile de paine se inmoaie in lapte 15 min, se storc si se maruntesc. Se amesteca carnea tocata cu sunculita maruntita, cu painea maruntita, 2 oua si verdeata ...

Snitel din piept de pui cu crusta

Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu ustu...

Blanquette de veau

Se taie carnea in bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cite doua cuisoare in fiecare din ele. Se curata prazul de ...

Brociolone

Se calesc in ulei morcovul, ceapa, telina si usturoiul, timp de opt minute, la foc moderat. Se adauga restul ingredientelor si se lasa pe foc o ora. ...


trafic