Reteta Placinta cu mere

Reteta placinta cu mere, cum se prepara placinta cu mere, ingrediente necesare pentru placinta cu mere, retete dulciuri gateste bucate delicioase dupa retete


Placinta cu mere


808_1396981103 Placinta cu mere
808_1396981117 Placinta cu mere

Ingrediente

250 grame de margarina, 2 cani mari cu faina, o cana cu apa, o lingura zeama de lamaie, si 1/2 lingurita de sare, 1 kg de mere, zahar, scortisoare, zahar vanilat




Mod de preparare

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pina se omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l in frigider. Restul de faina combinati-l cu apa, zeama de lamaie si sare si framintati un aluat, batindu-l bine pina se formeaza basici si se desprinde de mina. Puneti aluatul pe masa, presarati-l cu faina si lasati-l 10 minute acoperit. Intindeti din acesta o foaie, puneti-i in mijloc aluatul cu unt din frigider, acoperiti-l cu marginile si intindeti o foaie egal de groasa. Formati un dreptunghi si paturiti-l in trei, aducind capetele peste mijloc. Puneti la rece 15 minute si repetati operatia de doua ori. Din acest aluat pregatiti 3 foi de placinta de marimea tavii. Coaceti-le pe dosul tavii si lasati-le la rece. Pregatiti umplutura. Curatati merele, dati -le pe razatoarea cu gauri mari, puneti- le in cratita cu 3-4 linguri de zahar, pe foc mic, adaugati 2 linguri de unt si scortisoara, omogenizati compozitia. Dupa 10 minute, descoperiti vasul si apa se evapora. Cand compozitia este rece, umpleti foile de placinta, taiati-le in bucati si pudrati-le cu zahar vanilat.


Cozonaci

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie dro jdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea d...

Foi de vanilie Geta

Foi de vanilie Geta

Pentru foi: se bat ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta. Aluatul se imparte in 4 foi, care se vor coace pe fundul tav...

Saratele cu smantana si cascaval

Saratele cu smantana si cascaval

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga res...

Fursecuri

Fursecuri

Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozi...

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr -un vas adanc. Pes...

Tort cu nuca

Tort cu nuca

Frecati galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Adaugati pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lam...

Salata de portocale

Salata de portocale

Curatati fructele de coaja, taiati merele, iar portocalele desfaceti-le in felii si aranjati -le in sa latiera. Puneti vinul intr - un ibric si clocotiti-l un m...


trafic