Reteta Prajitura Maria

Reteta prajitura maria, cum se prepara prajitura maria, ingrediente necesare pentru prajitura maria, retete prajituri, torturi gateste bucate delicioase dupa


Prajitura Maria


1236_1397670212 Prajitura Maria

Ingrediente

Blatul:
10 albusuri
10 linguri de zahar
100 gr nuca de cocos
3 linguri de faina
Crema:
10 galbenusuri
10 linguri de zahar
4 linguri de lapte
450 gr margarina Rama Maestro
Suplimetar:
1 pachet bicuiti
100 ml coniac
3 linguri zahar
200 g ciocolata
3 linguri de ulei


Mod de preparare

Blat:
Se amesteca bine toate ingredinetele.
Se fac doua foi.
Se coc pe fundul unei tavi la 180 grade celsius.
Crema:
Galbenusurile, zaharul si cele 4 linguri de lapte se fierb pe aburi.
Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina Rama.
Crema se imparte in trei.
Asamblarea:
Prima foaie, crema, un rand de biscuiti insiropati in coniacul dizolvat cu 50 ml apa si 3 linguri de zahar.
Peste biscuiti se pune ciocolata topita cu cele 4 linguri de ulei.
A doua parte din crema, a doua foaie si crema ramasa peste care se rade ciocolata.


Mod de servire

Pofta buna!


Reteta trimisa de Veronica

Prajitura napolitana cu ness

Prajitura napolitana cu ness

La bain marie se amesteca la foc mic ouale cu zaharul, apoi se pune cacaoa si ness-ul. Se fierbe pana se topeste zahrul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga m...

Prajitura Catalina

Prajitura Catalina

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi. Crema: Un plic budinca vanil...

Tavalita Beatrice

Tavalita Beatrice

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, cacaoa, apoi galbenusurile, apa, mirodeniile si faina. Se coace la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de ...

Prajitura Coriana

Prajitura Coriana

Blat Se bat albusurile apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si ma...

Prajitura Hilda

Prajitura Hilda

Se freaca zaharul cu galbenusurile si margarina pana se omogenozeaza si zaharul este topit. Se adauga apoi laptele si praful de copt stins cu putina zeama de l...

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese

Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de grame di...

Galuste de orez prajite

Galuste de orez prajite

Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca ...


trafic