Reteta Rulada Miremirc

Reteta rulada miremirc, cum se prepara rulada miremirc, ingrediente necesare pentru rulada miremirc, retete prajituri, torturi gateste bucate delicioase dupa


Rulada Miremirc


1111_1397580625 Rulada Miremirc
1111_1397580635 Rulada Miremirc
1111_1397580642 Rulada Miremirc

Ingrediente

Blat:5 oua
5 lg zahar
2 lg apa rece
2 lg rom
4 lg faina
2 lg cacao
1 lgt praf de copt
Crema :
200 ml frisca lichida
100 g ciocolata cu lapte (sau neagra)
2 lg ness
Glazura :
100 ml frisca lichida
100 g ciocolata neagra
bombonele de ciocolat




Mod de preparare

Blat : mixam spuma , intr-un castron albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, apa si rom-ul treptat, galbenusurile pe rand, iar la final faina amestecata cu pudra de cacao si praful de copt. Compozitia o intindem in tava de aragaz , tapetata cu hartie de copt.Dam la cuptor pentru 10-15 minute.
Blatul fierbinte il rasturnam cu grija pe o hartie de copt pe care am presarat putin zahar. Rulam pe lungime, strans, cu ajutorul hartiei pergament, iar capetele hartiei le rasucim ca la saloane. Lasam blatul in hartie sa se raceasca.
Crema : punem frisca lichida intr-o craticioara, pe foc mic, pana atinge punctul de fierbere. Dam deoparte si adaugam cicolata rupta bucatele si ness-ul. Amestecam pana obtinem o crema omogena, apoi dam la rece, timp de 1-2 ore. Mixam crema racita, pana devine pufoasa. Cu aceasta crema umplem rulada de ciocolata.
Glazura : frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta bucatele le punem intr-o craticioara pe foc mic, amestecand pana se omogenizeaza glazura. Lasam putin sa se racoreasca , apoi o intindem peste rulada. Deasupra presaram bombonele de ciocolata.





Mod de servire

Delicioasa si simpla !


Reteta trimisa de Exotic Food

Prajitura napolitana cu ness

Prajitura napolitana cu ness

La bain marie se amesteca la foc mic ouale cu zaharul, apoi se pune cacaoa si ness-ul. Se fierbe pana se topeste zahrul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga m...

Prajitura Catalina

Prajitura Catalina

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi. Crema: Un plic budinca vanil...

Prajitura Maria

Prajitura Maria

Blat: Se amesteca bine toate ingredinetele. Se fac doua foi. Se coc pe fundul unei tavi la 180 grade celsius. Crema: Galbenusurile, zaharul si cele 4 lin...

Tavalita Beatrice

Tavalita Beatrice

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, cacaoa, apoi galbenusurile, apa, mirodeniile si faina. Se coace la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de ...

Prajitura Coriana

Prajitura Coriana

Blat Se bat albusurile apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si ma...

Prajitura Hilda

Prajitura Hilda

Se freaca zaharul cu galbenusurile si margarina pana se omogenozeaza si zaharul este topit. Se adauga apoi laptele si praful de copt stins cu putina zeama de l...

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese

Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de grame di...


trafic