Reteta Salata de portocale

Reteta salata de portocale, cum se prepara salata de portocale, ingrediente necesare pentru salata de portocale, retete dulciuri gateste bucate delicioase du


Salata de portocale


804_1397583746 Salata de portocale

Ingrediente

2 portocale mari, 3-4 mere, un pahar mic de vin alb, sec, rom (intr-un pahar mic), 2-3 linguri de zahar




Mod de preparare

Curatati fructele de coaja, taiati merele, iar portocalele desfaceti-le in felii si aranjati -le in sa latiera. Puneti vinul intr - un ibric si clocotiti-l un minut impreuna cu zaharul. Luati ibricul de pe foc, adaugati romul si turnati amestecul fierbinte peste fructe.


Mod de servire

Serviti salata rece drept garnitura la friptura de curcan sau la antricot de vitel.


Cozonaci

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie dro jdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea d...

Foi de vanilie Geta

Foi de vanilie Geta

Pentru foi: se bat ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta. Aluatul se imparte in 4 foi, care se vor coace pe fundul tav...

Saratele cu smantana si cascaval

Saratele cu smantana si cascaval

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga res...

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pina se omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l ...

Fursecuri

Fursecuri

Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozi...

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr -un vas adanc. Pes...

Tort cu nuca

Tort cu nuca

Frecati galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Adaugati pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lam...


trafic