Salata de sfecla rosie cu maioneza
Ingrediente
1/2 kg sfecla rosie, maioneza tare din 3 galbenuse de ou, sare,piper,zeama de lamaie
Mod de preparare
Se fierbe sfecla in coaja. Cand este fiarta se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Separat, se face maioneza tare din 2 galbenuse crude si un galbenus fiert. Se condimenteaza maioneza cu sare, piper si zeama de lamaie, dupa gust. Se amesteca cu sfecla rosie.
Mod de servire
Se serveste ca aperitiv. Are o culoare superba si un gust deosebit.
Salata Blanche
Se toaca merele, decojite, telina fiarta si carnea de pui, in cubulete. Se amestesca impreuna cu smantana si maioneza. Se drege cu sare si piper. Se adauga boab...
Salata cu ananas
Se pune la fiert un piept de gaina, ananasul conservat (nu compot) se scurge bine apoi se taie cubulete marunte, cascavalul la fel se taie cubulete, maslinele s...
Salata de macaroane cu peste afumat
Se fierb macaroanele in multa apa cu sare, fara a le lasa sa se inmoaie prea mult. Se strecoara, lasandu-se sa se scurga bine apa. Se taie castraveciorii murati...
Salata de ton cu andive
Intr-un castron se amesteca andivele spalate si taiate, porumbul scurs si conserva de ton cu tot cu ulei, pentru a se evita maioneza, daca se doreste. Se adauga...
Salata scorpio
Se fierb cartofii in coaja si ouale, se face o salata asortata din cartofi fierti, ceapa taiata felii potrivite si oua, se adauga la compozitie tonul fiert si m...
Rosii caramelizate umplute cu macedonia de fructe
Fructele, spalate se curata de coaja si se taie cubulete fine. Se maruntesc alunele si pistachi. Intr-un castron se pune 1 lingura de zahar, cubuletele de fruct...
Salata de avocado
Se amesteca toate ingredientele si se serveste cu sos picant. ...