Reteta Saratele cu smantana si cascaval

Reteta saratele cu smantana si cascaval, cum se prepara saratele cu smantana si cascaval, ingrediente necesare pentru saratele cu smantana si cascaval, retet


Saratele cu smantana si cascaval


809_1397149303 Saratele cu smantana si cascaval
809_1397149311 Saratele cu smantana si cascaval
809_1397149316 Saratele cu smantana si cascaval

Ingrediente

1 kg. faina de patiserie, 250 grame.margarina, 300g untura, 5 linguri de smantina,1 lingura sare fina, 20g. drojdie, 200g cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins:una sau doua galbenusuri de ou batute, una lingura cafea filtru, chimen, 100 grame cascaval ras.




Mod de preparare

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor fara a le framinta, inclusiv cele 200 grame de cascaval ras mai putin apa. Cand a crescut drojdia, se face un cuib in faina si se toarna drojdia dospita, se framinta bine aluatul pina se desprinde de pe mina, daca nu se leaga, se adauga apa la temperatura camerei (bucatariei). Dupa ce s-a framintat bine, se face aluatul sul d in care se taie bucati pentru intins. Foaia se intinde pe planseta cam de 3 mm grosime. Daca se fac sub forma de covrigei( cu forma de covrigei), aluatul intins va fi mai mare, iar daca se fac sub forma de betisoare aluatul se intinde sub forma de dreptughi, latimea fiind egala cu lungimea betisoarelor. Inainte de a le taia sau decupa aluatul se unge cu galbenus batut cu cafeaua filtru fara zahar si deasupra se presara chimen sau cascaval dupa gust dupa care se decupeaza formele dorite. Este foarte gustos d aca in aluat se pune o lingura-doua de chimen macinat fin (se gaseste in comert), iar deasupra se pune cascavalul ras.


Mod de servire

Saratelele sub forma de betisoare se pot servi asezate in pahare drepte, in asa fel ca 1/2 sa fie afara din pahar.


Cozonaci

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie dro jdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea d...

Foi de vanilie Geta

Foi de vanilie Geta

Pentru foi: se bat ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta. Aluatul se imparte in 4 foi, care se vor coace pe fundul tav...

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pina se omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l ...

Fursecuri

Fursecuri

Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozi...

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr -un vas adanc. Pes...

Tort cu nuca

Tort cu nuca

Frecati galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Adaugati pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lam...

Salata de portocale

Salata de portocale

Curatati fructele de coaja, taiati merele, iar portocalele desfaceti-le in felii si aranjati -le in sa latiera. Puneti vinul intr - un ibric si clocotiti-l un m...


trafic