Reteta Sarmalute

Reteta sarmalute, cum se prepara sarmalute, ingrediente necesare pentru sarmalute, retete mancaruri gateste bucate delicioase dupa retete culinare simple si


Sarmalute


800_1397671884 Sarmalute

Ingrediente

Ingrediente: 500g piept de gasca indopata (se poate si din piept de pui, gaina sau curcan, dar reteta originala este cu piept de gasca), 1-2 cepe, 50 g orez, un ou, 2-3 rosii sau putin bulion, sare, piper, putina smantana, o varza murata, grasime de pasare.




Mod de preparare

Se desprind foile varza de pe capatana, se spala cu apa rece, se scot cotoarele, se aleg partile subtiri si se taie In bucati potrivite. Adevaratele sarmale moldovenesti sunt mici cat o nuca. Carnea se toaca si se pastreaza deoparte. Se taie ceapa marunt si, Impreuna cu orezul si cu rosiile decojite si taiate bucatele, cu grasimea de pasare si doua linguri de apa rece, se pune pe foc sa fiarba Inabusit, pana scade apa.

Daca se Inlocuiesc rosiile cu bulion, atunci el se adauga la urma dupa ce ceapa s-a muiat si orezul s-a umflat. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu carnea tocata si cu ouale batute ca pentru omleta. Se da la rece sa se sleiasca ca sa se poata lucra mai usor. Se fac apoi sarmale mici si rotunde. La fundul oalei In care vor fi fierte se asaza un pat de varza tocata sau cateva foi. Deasupra sarmalele se acopera de asemenea cu foi de varza taiata.

Se umple vasul cu apa clocotita amestecata cu cateva linguri de smantana. Se servesc calde cu smantana.


Mod de servire

Pofta buna!


Cozonaci

Cozonaci

Aluatul pentru cozonaci se poate prepara dupa doua retete: Prima reteta: se inmoaie dro jdia in 1 1/2 pahar de lapte caldut, se adauga jumatate din cantitatea d...

Foi de vanilie Geta

Foi de vanilie Geta

Pentru foi: se bat ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul, laptele, biscuitii macinati si esenta. Aluatul se imparte in 4 foi, care se vor coace pe fundul tav...

Saratele cu smantana si cascaval

Saratele cu smantana si cascaval

Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga res...

Placinta cu mere

Placinta cu mere

Intr-un castron puneti margarina (mai putin de o lingura), jumatate din faina si frecati cu o furculita pina se omogenizeaza. Rotunjiti acest aluat si puneti-l ...

Fursecuri

Fursecuri

Bateti albusurile spuma impreuna cu zaharul pudra si romul. Adaugati galbenusurile si untul moale (topit, dar rece), realizind operatia prin rasturnarea compozi...

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Cozonac simplu de Craciun cu nuca si cu mac

Se pune drojdia si o lingurita de zahar in jumatate de pahar de lapte caldut. Se amesteca si se pune deoparte sa creasca. Se cerne faina intr -un vas adanc. Pes...

Tort cu nuca

Tort cu nuca

Frecati galbenusurile cu zaharul, sarea si romul pina ce amestecul creste si se ingroasa. Adaugati pesmetul, nuca, zaharul vanilat, praful de copt, coaja de lam...


trafic