Reteta Tavalita Beatrice

Reteta tavalita beatrice, cum se prepara tavalita beatrice, ingrediente necesare pentru tavalita beatrice, retete prajituri, torturi gateste bucate delicioas


Tavalita Beatrice


1235_1397669907 Tavalita Beatrice

Ingrediente

Blat:
5 oua
1 cana zahar
1 cana faina
4-5 linguri apa
1 lingura cacao
mirodenii (esenta, coaja de lamaie)
Crema:
200 g RAMA MAESTRO
4 linguri faina
1 cana lapte
200g zahar.
Nuca macinata pentru ornat.




Mod de preparare

Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, cacaoa, apoi galbenusurile, apa, mirodeniile si faina.
Se coace la foc potrivit in tava tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema, se fierbe laptele faina, se adauga zaharul apoi cand s-a luat de pe foc se adauga margarina Rama si se freaca cu mixerul.
Blatul se taie in doua, si se pune crema.
Se taie patratele sau dreptunghiuri si se ia fiecare bucata si se unge cu crema si pe margini.
Se tavaleste apoi prin nuca macinata.


Mod de servire

Pofta buna!


Reteta trimisa de Veronica

Prajitura napolitana cu ness

Prajitura napolitana cu ness

La bain marie se amesteca la foc mic ouale cu zaharul, apoi se pune cacaoa si ness-ul. Se fierbe pana se topeste zahrul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga m...

Prajitura Catalina

Prajitura Catalina

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si faina in ploaie. Se imparte compozitia in doua si se coc doua foi. Crema: Un plic budinca vanil...

Prajitura Maria

Prajitura Maria

Blat: Se amesteca bine toate ingredinetele. Se fac doua foi. Se coc pe fundul unei tavi la 180 grade celsius. Crema: Galbenusurile, zaharul si cele 4 lin...

Prajitura Coriana

Prajitura Coriana

Blat Se bat albusurile apoi se adauga zaharul dupa care se aduaga pe rand cate un galbenus pana le terminam. La sfarsit punem plicul de cioco, creme ole si ma...

Prajitura Hilda

Prajitura Hilda

Se freaca zaharul cu galbenusurile si margarina pana se omogenozeaza si zaharul este topit. Se adauga apoi laptele si praful de copt stins cu putina zeama de l...

Clafoutis de cirese

Clafoutis de cirese

Se scot samburii de la cirese. Intr-un vas de 30 cm, care s-a uns bine cu unt sau margarina se aseaza ciresele, formandu-se un strat. Se presara 100 de grame di...

Galuste de orez prajite

Galuste de orez prajite

Se inmoaie stafidele in vin si se lasa sa stea asa toata noaptea. Se pune pe foc laptele cu sarea si, cand da in clocot, se toarna orezul (putin cate putin, ca ...


trafic